Obavijest o privatnosti

ASSA ABLOY obvezala se na zaštitu vaših osobnih podataka. Ova obavijest o privatnosti opisuje:

 • vrste osobnih podataka koje prikupljamo od vas vezano uz ovu internetsku stranicu
 • kako koristimo te informacije i zašto
 • s kime ih dijelimo i gdje
 • koliko dugo ih pohranjujemo
 • vaša prava, uključujući kako nas možete kontaktirati ako imate dodatnih pitanja o obradi vaših osobnih podataka
 • kako možemo izvršiti izmjene ove obavijeti

ASSA ABLOY Croatia d.o.o., Pakračka cesta 6, 43000 Bjelovar, Oib: 13933798090, kao "voditelj obrade podataka" odgovoran je za obradu vaših osobnih podataka.

Za daljnju informaciju o našem korištenju kolačića (cookies), molimo pogledajte našu Politiku o kolačićima

Koje osobne podatke ćemo prikupljati?

Mi prikupljamo i pohranjujemo:

 • Vaše ime, adresu, email i/ili telefonski broj koji dajete kako biste dobili informacije od nas.
 • Pojedinosti za kontakt i isporuku kao i financijske informacije u vezi vaših online plaćanja za proizvod koja predajete (a) kao dio podataka o vašem računu (ako ga imate) i/ili (b) vezano uz bilo koja pitanja o proizvodima na našoj internetskoj stranici, ili o kupovini istih.
 • Uz informacije koje unosite na stranicu prikupljamo i vašu IP adresu kako bismo vam dostavili geografski-relevantne i personalizirane sadržaje

Kako i zašto ćemo koristiti vaše osobne podatke?

Zašto obrađujemo te osobne podatke? Koja je zakonska osnova za takvu obradu?
Kako bismo vam osigurali informacije koje tražite preko internetske stranice. Korištenje vaših osobnih podataka na taj način potrebno nam je kako bismo odgovorili na vaš upit.
Kako bismo uspostavili i vodili vaš račun, na primjer, kroz slanje upozorenja o lozinki ili obavijesti o promjenama u pojedinostima vašeg računa. Korištenje vaših osobnih podataka na taj način potrebno nam je kako bismo vam osigurali online račun.
Kako bismo vam omogućili korištenje računa na društvenim medijima da biste uspostavili i pristupali vašem računu. Korištenje vaših osobnih podataka na taj način potrebno nam je kako bismo vam osigurali online račun preko vaših društvenih medija
Kako bismo ispunili narudžbu kad ste izvršili kupovinu s ove internetske stranice, kako bismo vas kontaktirali o prodaji i kao dio naših procedura odnosa s klijentima. Korištenje vaših osobnih podataka na taj način potrebno nam je kako bismo izvršili naše ugovorne obveze kad ste dali narudžbu na ovoj internetskoj stranici.
Kako bismo vaša plaćanja držali sigurnim i osiguranim i zaštitili sigurnost naše internetske stranice. U našem je legitimnom interesu obrađivati osobne podatke kako bismo plaćanja naših klijenata čuvali sigurnim, spriječili prijevaru i zaštitili našu internetsku stranicu od kibernetičkih napada.
Kako bismo izvršili statističku analizu o korištenju internetske stranice da bismo bolje razumjeli kako se naša internetska stranica koristi i izvršili poboljšanja. U našem je legitimnom interesu pogledati te informacije kako bismo razumjeli kako se naša internetska stranica koristi, te kako bismo istom upravljali i poboljšali je. Budući da se neće obrađivati nikakvi osjetljivi osobni podaci i obrada je ograničena, zaključili smo da je naš legitimni interes izvršiti analizu te poboljšanja imaju prednost pred vašim interesom za privatnost.
Kako bismo bolje razumjeli vaše interese i preference, kako bismo vam pružili iskustvo koje je prilagođeno tim interesima i preferencama, na primjer, kroz korištenje analize ponašanja i marketinške automatizacije. U našem je legitimnom interesu pogledati preference koje izvodimo iz vašeg ponašanja kod pregledavanja i kupovina kako bismo mogli personalizirati vaše korisničko iskustvo, uključujući marketinške materijale gdje je to u skladu s vašim marketinškim izborima (pogledajte niže navedeno).
Kako bismo vam poslali priopćenja o relevantnim proizvodima ili uslugama koji bi mogli biti interesantni, u skladu s vašim marketinškim preferencama.
Poslat ćemo vam samo marketinške materijale kad imamo vaš pristanak.
Kako bismo vam ponudili prodajne alate da bismo vam pomogli kod odabira ispravnog proizvoda ili usluge. Korištenje vaših osobnih podataka na taj način potrebno nam je kako bismo odgovorili na vaš zahtjev.
Kako bismo poštivali zakonske zahtjeve kojima podliježemo, kao što su zahtjevi za izvještavanje za porez ili financijsko izvještavanje. Korištenje vaših osobnih podataka na taj način potrebno nam je kako bismo ispunili naše zakonske obveze.

Kome i kada se vaši osobni podaci prenose?

Vaše osobne podatke možemo prenijeti u gore navedene svrhe:

 • drugim tvrtkama unutar ASSA ABLOY grupe (puni popis organizacija ASSA ABLOY može se naći ovdje
 • Trećim stranama koje mogu pružiti usluge vezane uz ovu internetsku stranicu ili njene funkcije, ali samo u mjeri potrebnoj da se pruže te usluge:
  ---> pružateljima IT (Information Technology) usluga (za razvoj i podršku web stranice)
  ---> pružateljima Digital Analytics usluga (za alate potrebne za unaprjeđivanje iskustva na web stranici
 • Kad se to traži zakonom; i/ili
 • Kupcu ili potencijalnom budućem kupcu našeg poduzeća.

Neki primatelji nalaze se u zemljama izvan EU-a/Europskog gospodarskog prostora (EGP). Budući da u nekim slučajevima te zemlje imaju nižu razinu zaštite od one koja je unutar EU-a/EGP-a, kod prijenosa osobnih podataka u zemlje izvan EU-a/EGP-a koristimo standardne ugovorne klauzule odobrene od Europske komisije kako bi se osigurala zadovoljavajuća razina zaštite za vaše osobne podatke. Te standardne ugovorne klauzule mogu se naći preko poveznice: https://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/transfer/index_en.htm.

Poduzimamo mjere kako bismo zaštitili sve osobne podatke koji se prenose trećoj strani, ili u druge zemlje, u skladu s mjerodavnim zakonima o zaštiti podataka i kako je gore navedeno.

Koliko dugo ćemo pohranjivati vaše osobne podatke?

Osobne podatke pohranjujemo sve dok je to potrebno kako bismo ispunili svrhu za koju su podaci prikupljeni, i u skladu s našim internim planom za zadržavanje evidencije. To znači da vaše osobne podatke brišemo kad takvi podaci više nisu potrebni za obradu zahtjeva ili narudžbe, ili za vođenje vašeg računa ili našeg klijentskog odnosa. Statistika koja je anonimizirana može se čuvati duže.

Vezano uz osobne podatke koje čuvamo o vama, imate pravo:

 •  Zatražiti kopiju vaših osobnih podataka iz naše evidencije;
 •  Zatražiti da ispravimo ili izbrišemo vaše osobne podatke (premda to može značiti da ne možemo obrađivati vaše zahtjeve ili narudžbe, ili da vaš račun ističe);
 • Zatražiti da prestanemo obrađivati vaše osobne podatke (na primjer, što se tiče korištenja podataka za poboljšanje naše internetske stranice), ili ograničiti kako ih obrađujemo (na primjer ako smatrate da su podaci netočni);
 •  Zatražiti da osobni podaci korišteni kako bi vam se dala informacija koju ste zatražili, kako bi se obradila narudžba ili kako bi se upravljalo vašim računom ili našim odnosom budu u strojno čitljivom formatu, koji imate pravo prenijeti drugom voditelju obrade podataka; te
 •  Povući svoj pristanak nama za obradu vaših podataka u marketinške svrhe u bilo koje vrijeme.

Mi ne smijemo prihvatiti zahtjev za brisanje vaših osobnih podataka kad ih pribavimo kako bismo poštivali zakonsku obvezu ili vezano uz zakonski zahtjev.

Zahtjevi za provođenje vaših prava trebaju se na sloviti na ruke: Upravitelj osobnih podataka na adresi ASSA ABLOY Croatia d.o.o., Pakračka cesta 6, 43000 Bjelovarili putem kontakt formulara.

Ukoliko imate prigovor u vezi obrade vaših osobnih podataka, imate pravo izvijestiti isto Croatian Personal Data Protection Agency na adresi:

Martićeva 14 , 10000 Zagreb, Tel. +385 1 4609 000, Fax +385 1 4609 099, e-mail: azop@azop.hr ili info@azop.hr, Website: https://www.azop.hr/

ili nadzornom tijelu gdje živite ili radite ako je drugačije.

Kako možemo izvršiti izmjene ove obavijesti o privatnosti?

Ovu obavijest o privatnosti možemo ažurirati s vremena na vrijeme kao odgovor na promijenjene zakonske, regulatorne ili operativne zahtjeve. Obavijestit ćemo vas o bilo kojim takvim izmjenama (uključujući i kad stupaju na snagu). Vaše kontinuirano korištenje internetske stranice nakon što bilo koja takva ažuriranja stupe na snagu činit će prihvaćanje tih izmjena. Ako ne prihvaćate nikakva ažuriranja ove obavijesti o privatnosti, trebate prestati koristiti ovu internetsku stranicu.